Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Ερωτήσεις
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1100855

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Ερωτήσεις
Θέμα: Διαχείριση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων (οθόνες LCD) Εκτύπωση
19.02.08

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-1064/08
υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE)
προς την Επιτροπή

Θέμα: Διαχείριση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων (οθόνες LCD)

  Η πιο διαδεδομένη μορφή επίπεδης οθόνης που χρησιμοποιείται σήμερα σε τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι οι οθόνες LCD (Liquid Crystal Display), οι οποίες περιέχουν ποσότητα υδραργύρου. Δυστυχώς αρκετές οθόνες LCD είτε αποτεφρώνονται είτε καταλήγουν σε χωματερές με αποτέλεσμα η ποσότητα υδραργύρου που περιέχουν να απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα και να φτάνει μέσω της τροφικής αλυσίδας στον άνθρωπο προκαλώντας σοβαρές βλάβες στην υγεία του.

Υπογραμμίζεται ότι η χρήση των οθονών LCD έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την οδηγία για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (2002/95/ΕΚ) σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η χρήση υδραργύρου και άλλων βαρέων μετάλλων σε ηλεκτρικούς ή ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς που διατίθενται στην αγορά από 1η Ιουλίου 2006.

Γνωρίζει η Επιτροπή την παρέκκλιση από την οδηγία 2002/95/ΕΚ στην περίπτωση των οθονών LCD;

Έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την ασφαλή αποτέφρωση και την υγιή ταφή ηλεκτρονικών αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων των οθονών LCD; Αν ναι, οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας εξασφαλίζουν την αποφυγή διάχυσης του υδραργύρου στο περιβάλλον με κίνδυνο για τη δημόσια  υγεία;

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.09.08 )
 
Θέμα: Βελτίωση κανόνων ανταγωνισμού στις αγορές των κρατών μελών Εκτύπωση
17.02.08

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-0975/08
υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE)
προς την Επιτροπή

Θέμα: Βελτίωση κανόνων ανταγωνισμού στις αγορές των κρατών μελών

  Οι πολίτες της Ένωσης είναι προβληματισμένοι για τις μεγάλες αποκλίσεις των τιμών στην εσωτερική αγορά, φαινόμενο που τελευταία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Η απόκλιση τιμών ίδιων προϊόντων μεταξύ των αγορών των 27 κρατών μελών αποτελεί απόδειξη πρώτον, εσφαλμένης λειτουργίας των κανόνων του ανταγωνισμού και δεύτερον, σε αρκετές περιπτώσεις, εν μέρει αποτυχίας εκπλήρωσης βασικών στόχων της εσωτερικής αγοράς και της αποστολής της Κοινότητας, η οποία σύμφωνα με τις Συνθήκες έχει ως στόχο την ανάπτυξη υψηλού βαθμού ανταγωνιστικότητας, την εξάλειψη των εμποδίων στην ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και εν γένει την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των ευρωπαίων πολιτών.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τί μέτρα έχει λάβει μέχρι σήμερα αλλά και τι μέτρα προτίθεται να λάβει στο μέλλον για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και τη βελτίωση των κανόνων του ανταγωνισμού στις αγορές των κρατών μελών.

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.09.08 )
 
Θέμα: Ρόλος των ΟΤΑ στο ΕΣΠΑ 2007-2014 Εκτύπωση
17.02.08

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-0993/08
υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE)
προς την Επιτροπή

  Θέμα: Ρόλος των ΟΤΑ στο ΕΣΠΑ 2007-2014

  Δεδομένης της κεντρικής θέσης που κατέχουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, θα επιθυμούσα να ενημερωθώ από την Επιτροπή για το ρόλο τους στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Συγκεκριμένα, ποιες είναι οι κοινοτικές πολιτικές αλλά και οι νέοι μηχανισμοί που κατά την Επιτροπή προσφέρονται ιδιαίτερα για να μπορέσουν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του ΕΣΠΑ 2007-2013;

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.09.08 )
 
Θέμα: Μείωση του αριθμού των νεκρών δελφινιών στη Μεσόγειο. Εκτύπωση
04.02.08

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-0716/08
υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE)
προς την Επιτροπή

  Θέμα: Μείωση του αριθμού των νεκρών δελφινιών στη Μεσόγειο

  Σύμφωνα με στοιχεία περιβαλλοντικών οργανώσεων που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, τριακόσιες χιλιάδες φάλαινες και δελφίνια πνίγονται σε δίχτυα αλιείας κάθε χρόνο, παγκοσμίως. Στις αιτίες θανάτου τους συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, χτυπήματα από προπέλα, ασφυξία σε δίχτυα αλιείας, τοξική ρύπανση των υδάτων.

Γνωρίζει η Επιτροπή τα παραπάνω στοιχεία; Θα μπορούσε να με ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη θάλασσα της Μεσογείου σχετικά με τον αριθμό των νεκρών δελφινιών ετησίως;

Δεδομένης της άμεσης σχέσης που υφίσταται μεταξύ της βιωσιμότητας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και της αφθονίας των θαλάσσιων ειδών, ερωτάται η Επιτροπή τι μέτρα έχει λάβει αλλά και τι μέτρα προτίθεται να λάβει στο μέλλον για τη δραστική μείωση του αριθμού των νεκρών δελφινιών.

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.09.08 )
 
Θέμα: Ενιαίος Χώρος Πληρωμών (SEPA). Εκτύπωση
03.02.08

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE) προς την Επιτροπή.  E-0689/08

  Θέμα: Ενιαίος Χώρος Πληρωμών (SEPA) 

  Με αφορμή την επίσημη έναρξη του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών (SEPA) και δεδομένης της μεγάλης του σημασίας για τον ευρωπαίο καταναλωτή, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  1. Ποια είναι τα απτά οφέλη που επιφέρει ο Ενιαίος Χώρος Πληρωμών για τις τράπεζες, το δημόσιο και κυρίως για τους καταναλωτές;
 2. Πότε ακριβώς θα υλοποιηθούν τα παραπάνω οφέλη, έτσι ώστε οι ευρωπαίοι πολίτες να επωφεληθούν το μέγιστο από την εφαρμογή του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών;
 3. Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των καταναλωτών στο πλαίσιο του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών και σε τί βαθμό εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση ασφαλών χρηματο-οικονομικών συναλλαγών;
 


 

Τελευταία ανανέωση ( 19.09.08 )
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 36 - 40 από 47
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla